Whatsapp
Call
Eklemli Manlift Header Image
Eklemli Platformlar
Eklemli Manlift

Diğer makalelerimizde irdelediğimiz gibi Manlift, yani personel yükseltici platform olarak adlandırılan grup, geniş bir makine yelpazesini kapsıyor. Bunlardan son zamanlarda manlift kiralama da en popüler olanı eklemli platform 

Depo ve hangarların artışıyla ve Eklemli platformların kullanımındaki pratikliğini yaşayan kullanıcılar bu makine grubunu kullanmaktan vazgeçemiyor .

 

Peki bu yurtdışında articulated platform ve knuckle boom olarak geçen eklemli manliftler  neden tercih ediliyor ?  ve eklemli manliftlerin en ideal kullanım alanları  nereler ?

Manlift ismini çok aşamalı katlanabilir yapısı ve ekleme gibi birbirine birleşen bomlarından alıyor tabi bu da eklemli manlifte inanılmaz bir hareket ve erişim kabiliyeti sunuyor. Çalışma alnında bariyer, duvar ve engellerin üzerinden aşarak personelleri hedeflediklere bölgeye milimetrik olarak erişimini sağlıyor.

 

İç mekanlarda çalışıyor ise akülü eklemli platformlar en ideal makineler 48V DC elektrik motoruyla temiz bir hava, sessiz bir çalışma alanı sağlar. Özel iz bırakmaz lastikleri sayesinde çalıştıkları zemine de zarar vermezler.

 

Eğer zemin kötüyse bir çok çalışma sahasında ve şantiyede zemin engebeli, taşlı ve zor olabiliyor tabi burada yardıma dizel eklemli platformlar yetişiyor dış mekan zorlu zeminlerde çalışırken en tercih edilen makinelerden. Hidrolik yapıdaki tekerleri ona üstün bir manevra kabiliyeti sunuyor.  yaklaşık 15 tonu bulan ağırlıkları ve özel dizaynları sayesinde de rüzgarda devrilme tehlikesinden de korunuyor.

 

Extra bom uzaması gerektiğinde eklemli manliftlerin bir çoğunda bom ile sepeti birleştiren noktada etkili erişimi ve extra uzamayı sağlayan jib bulunmaktadır. Sepet erişim alanına yaklaştığında, jib sepette çalışan personeli en doğru ve güvenli konumladırabilmek için aşağı ve yukarı bazı eklemli manliftlerde ise sağa ve sola hareketi sağlamaktadır.

 

Güvenlik ; eklemli manliftler sepetinde çalışan personele yüksek konfor, zaman ve fonsiyonalite kazandırırken aynı zamanda hiçbir güvenlik önleminden ödün vermez. Eklemli platformlar; acil durum butonu, ağırlık sabitleme,emniyet kilidi ve kolay kumanda edilebilirlik özellikleri ile iş güvenliğine önem veren firmaların ilk tercihleri arasında yer almaktadır

 

 

İstanbul Vinç sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitesinde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır.
close