Kiraladığınız Makaslı Platformu Nasıl En Emniyetli bir şekilde kullanırsınız
Makaslı Platformlar Nasıl Kullanılır
● Makaslı platformları kullanma talimatını okumadan kullanmayınız. Makaslı platformları eğitim alan personel kullanabilir.
● Makaslı platformlarda çalışırken kişisel koruyucu donanımlar kullanılmalıdır.
● Makaslı Platform ile İşe başlamadan önce makinenin etrafında dolaşıp göz ile kontrol yapılmalıdır.
● (Tekerlekler, sarkmış-kopmuş kablolar, yağ kaçağı, platform korkuluklarına bakılmalıdır)
● Makaslı platformlarda çalışmaya başlamadan önce şarj seviyesi kontrol edilmelidir. Fonksiyon kontrolleri yapılıp çalışmayan fonksiyon var ise teknik servise bildirilmelidir.
● Makaslı platformlarda çalışma öncesi yer değişikliğinde yol üzerindeki engeller (kanal, kablo, çukur vb) kontrol edilmeli hareket planı yapılmalıdır.
● Makaslı platformlarda yüksekte çalışma yaparken yerde kurtarma planını bilen eğitimli bir personel olmalı ve çalışmayı takip etmelidir.
● Makaslı platformlarda çalışmaya başlamadan zeminin sağlam ve düz olduğunu kontrol edip, kaygan, eğimli, engebeli olan yerlerde asla çalışma yapılmamalıdır.
● Makaslı platform ağırlığı zemine uygun olup olmadığı kontrol edilmelidir.
● Makaslı platformlara iniş biniş merdivenden ve kapıdan 3 nokta temas kuralına (2 el ve ayaktan, 3 tanesi) göre yapılmalıdır.
● Makaslı platformlarda çalışırken korkuluk dışına sarkmamalı, üstüne çıkılmamalıdır. Makaslı platformun kapasitesi (güvenli çalışma yük sınırı) aşılmamalıdır.
● Çalışma esnasında kaynak işlemi yapılacak ise kaynak şasesi makinaya temas etmemelidir.
● Çalışırken makinenin korkulukları kesinlikle sökülmemelidir.
● Yüksekte çalışma işlemi bitiminde platformun açılır kısmı uzatılmış ise aşağıya inmeden önce mutlaka kapatılmalıdır.
● Makaslı platformlarda yük taşımak, çekmek, kaldırmak yasaktır makinanın amacı personel yükseltmektir. Yüksekten makinaya alınacak malzemelerin ağırlığı hesaplanmalı, toplam yük makinenin kapasitesini aşmamalıdır.
● Makaslı platformlarda çalışmaya yaparken havai elektrik hattı açık enerji kablosuna dikkat edilmeli ve güvenli çalışma mesafesi bırakılmalıdır.
● Makaslı platformlarda rüzgar hızı 12.5 m/s üzerinde ise çalışma yapılmamalıdır.
● Makaslı platformlarda çalışma sırasında arıza oluşması durumunda çalışmayı durdurup yetkili servisi arayınız kesinlikle bakım onarım ve müdahale etmeyiniz.
● İş bitiminde makinayı güvenli, yağmurdan etkilenmeyecek bir yere park ederek göz ile son kontrol yapılmalıdır. Makine şarja takılıp şarj işleminin başladığından emin olunmalıdır.