Whatsapp
Call
Makaslı Platform Arızaları ve Çözümleri  Header Image
Makaslı Platform Arızaları ve Çözümleri
Makaslı Platform Arızaları ve Çözümleri

İstanbul Vinç olarak 25 yıllık manlift kiralama serüvenimizde makaslı platform ile yaşanılabilecek en çok karşılaştığımız arızaları ve kolay çözüm yollarını sizin ile paylaşmak istedim. Aşağıda makaslı platformlar konusunda bahsettiğimiz bir çok problem aslında makaslı platform kullanımı ile ilgili eğitim eksikliğinden de kaynaklanıyor. Bu nedenle sizin için bu yazımızda bu eksikliği gidermeye çalıştık.

 

Makaslı platformlarda en sık alınan arıza aramaları

 

 

  • Kumanda da (Joystick) Enerji Yoksa

 

  1. Adım Kumanda soketinin düzgün ve sağlam bir şekilde takılı olduğuna emin olunuz.
  2. Adım Kumanda ve alt kontrol panelinde bulunan acil stop mantar butonunun açık konumda olup olmadığını kontrol ediniz.
  3. Adım Makaslı platformunuzun alt kontrol panelindeki anahtar konumunun platform kısmında olduğundan emin olunuz.

 

Enerjinin gelip gelmediğini (led, dijital gösterge ve ışık yok ise  )  korna düğmesine basarak kontrol edebilirsiniz

 

 

 

  • Makaslı Platformda Enerji Yoksa

 

 

Makinenin şarj kablosu birbirine ek yapılmış kablolardan oluşmamalıdır. Ev tip kablolar akülü manliftleri şarj etmeye uygun değillerdir . Elektrik prizi/panosu na maksimum 10m uzaklıkta kablo kullanarak şarj ediniz. Rulo halinde sarılı makara kabloları ile şarj etmeyiniz (yangın çıkma tehlikesi vardır).

Şarj etmek için fişi taktığınızda mutlaka makinenin üzerindeki şarj göstergesinden şarj işleminin başladığını kontrol ediniz. Kontrol etmeden sahadan ayrılmayınız. Tekrar sahaya döndüğünüzde makinenin yanına gidip şarj işleminin devam etmekte veya sonlanmış olduğunu kontrol ettikten sonra kabloyu çıkarınız.

 

 

Makaslı Platformlarda Şarj Kontrolü Nasıl Yapılır ?

 

Sabah işe başlamadan önce muhakkak şarjdan çıkarılırken :

  1. Şarj redresörü üzerindeki ışıkların /displayin verdiği bilgilerin kontrollü şekilde yapılması sonrasında şarjdan çıkarılması.
  2. Işık yada enerji yok ise öncelikle sahada kullanılan elektriğin olup olmadığının kontrolü yapılmalı, sorun devam ediyorsa redresöre gelen kablolarda gevşeme çıkma yada fiş başının darbe alıp almadığı kontrolü yapılmalı.
  3. Anormal durum hissedilmesi durumunda makine şarjdan çıkarılmadan servisle irtibata geçilmesi işlerinizin hızlı olmasını sağlayacaktır.

 

 

 

 

  • Makaslı Platfrom Alt Panelden Çalışıyor Fakat Platformdan Çalışmıyor İse

 

Bu durumlarda öncelikle alt kontrol panelindeki kontak anahtarı platform kısmına alınıp alınmadığı kontrol edilmeli.

Platform kısmında olduğu halde çalışmıyorsa servisle irtibata geçiniz.

 

 

Çukur Destek Koruma Mekanizması (Pathole)  açılmazsa ( makine havada yürümüyor)

 

Makine kaldırır ikaz verir (alarm aktif ise) , fakat havada yürüme yapmaz.

 

 

Kumanda Enerji olmasına Rağmen Makaslı Platform Hareket Etmiyor ise

 

Öncelikle PLATFORM/ YÜRÜME seçiminin düzgün yapılıp yapılmadığından emin olun.

Joystick tetiğinin işlevini yapıp yapmadığını kontrol edin, toz pislik oluşmuş olabilir temizlenirse sorun ortadan kalkacaktır.

 

 

Makaslı Platform Bir Miktar Yukarı Kalkıyor ve Duruyor

 

Muhtemelen makinenin bulunduğu zemin güvenli çalışma sınırlarını aşacak derecede eğimli. Makineyi tamamen indirip düz olduğunu düşündüğünüz bir zemine yürütüp tekrar deneyin.

 

 

Makaslı Platform Kesik Kesik Hareket Ediyor ( Butonu aç/kapa yapınca da devam ediyor)

 

Makaslı manliftin akü kutup başlarını gözle ve elle kontrol ediniz. Sağlam ise manliftin şarjının ne durumda olduğunu kontrol ediniz. Muhtemelen şarja takmanız gerekecek.

 

 

Makaslı Platformda Hiç Enerji Yok

 

Makine şarjda takılı olabilir şarjdan çekiniz. 3-5 sn bekleyiniz tekrar deneyiniz. Enerji gelmezse servis birimiyle irtibata geçiniz.

 

Makaslı Platform Yükselmiş Durum da Kaldı  Aşağıya İnmiyor (Enerji Yok/Kesildi)

 

Eğer platform uzatılmışsa geri formuna kavuşturarak aşağıda bulunan acil indirme kolunu mandalını kullanarak güvenli bir şekilde platform aşağıya indirilir

 

 

Makaslı Platform Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Makineyle yukarı doğru yükselirken mutlaka başınızı yukarı kaldırıp bir engel olup olmadığına bakınız.

      ● Makineyi aşağı indirmeden önce mutlaka çevresinde veya alt tablasında veya makasların arasında bir engel olup olmadığına bakınız.

      ● Her gün çalışmaya başlamadan önce yukarıda bir tehlike oluştuğunda (elektrik çarpması/tansiyon/kalp krizi vb (kullanıcının işlevsiz hale gelmesi durumu) , aşağıdan manuel olarak makineyi indirebilecek minimum 1 kişiye nasıl indirildiğini öğretin. Bu size hızlı müdahele edilip hayatınızın kurtarılma şansını arttırır.

     ● Her gün işbitiminde makineyi temizlemek için gerekli zamanı ayırın. Makinenin platformunu ve makasların hareket ettiği tablanın üzerini temizleyin. Makinenin platformunu yukarıda bırakmayın. Her gün makineyi terketmeden önce platformu aşağı indirip kapalı pozisyona getirin.

   ● Makine elektronik kontrol sistemiyle donatılmıştır. Bir problem olduğunda kendiniz veya sahadaki herhangi bir mekanikçi elektrikçi vb kişilerden çözüm bulmaya çalışmayın. Servis personeli ile temasa geçin.

    ● Çalıştığınız alanda zamanla çalışma koşulları değişti ise (ısı çok yüksek veya düşük/ aşırı rüzgarlı alan / kötü hava koşulları / yumuşak zemin / eğimli zemin / manyetik alan) , değişen koşulları şirketimize bildirin. işinizi kolaylaştıracak farklı çözümler ve öneriler tavsiye alın.

 

İstanbul Vinç sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitesinde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır.
close