Whatsapp
Call
Manlift Kullanma Rehberi Header Image
Manlift Kullanma Rehberi
Manlift Kullanma Rehberi

Kiraladığınız Makaslı Platformu Nasıl En Emniyetli bir şekilde kullanırsınız

Makaslı Platformlar Nasıl Kullanılır

● Makaslı platformları kullanma talimatını okumadan kullanmayınız. Makaslı platformları eğitim alan personel kullanabilir.

● Makaslı platformlarda çalışırken kişisel koruyucu donanımlar kullanılmalıdır.

● Makaslı Platform ile İşe başlamadan önce makinenin etrafında dolaşıp göz ile kontrol yapılmalıdır.

● (Tekerlekler, sarkmış-kopmuş kablolar, yağ kaçağı, platform korkuluklarına bakılmalıdır)

● Makaslı platformlarda çalışmaya başlamadan önce şarj seviyesi kontrol edilmelidir. Fonksiyon kontrolleri yapılıp çalışmayan fonksiyon var ise teknik servise bildirilmelidir.

● Makaslı platformlarda çalışma öncesi yer değişikliğinde yol üzerindeki engeller (kanal, kablo, çukur vb) kontrol edilmeli hareket planı yapılmalıdır.

● Makaslı platformlarda yüksekte çalışma yaparken yerde kurtarma planını bilen eğitimli bir personel olmalı ve çalışmayı takip etmelidir.

● Makaslı platformlarda çalışmaya başlamadan zeminin sağlam ve düz olduğunu kontrol edip, kaygan, eğimli, engebeli olan yerlerde asla çalışma yapılmamalıdır.

● Makaslı platform ağırlığı zemine uygun olup olmadığı kontrol edilmelidir.

● Makaslı platformlara iniş biniş merdivenden ve kapıdan 3 nokta temas kuralına (2 el ve ayaktan, 3 tanesi) göre yapılmalıdır.

● Makaslı platformlarda çalışırken korkuluk dışına sarkmamalı, üstüne çıkılmamalıdır. Makaslı platformun kapasitesi (güvenli çalışma yük sınırı) aşılmamalıdır.

● Çalışma esnasında kaynak işlemi yapılacak ise kaynak şasesi makinaya temas etmemelidir.

● Çalışırken makinenin korkulukları kesinlikle sökülmemelidir.

● Yüksekte çalışma işlemi bitiminde platformun açılır kısmı uzatılmış ise aşağıya inmeden önce mutlaka kapatılmalıdır.

● Makaslı platformlarda yük taşımak, çekmek, kaldırmak yasaktır makinanın amacı personel yükseltmektir. Yüksekten makinaya alınacak malzemelerin ağırlığı hesaplanmalı, toplam yük makinenin kapasitesini aşmamalıdır.

● Makaslı platformlarda çalışmaya yaparken havai elektrik hattı açık enerji kablosuna dikkat edilmeli ve güvenli çalışma mesafesi bırakılmalıdır.

● Makaslı platformlarda rüzgar hızı 12.5 m/s üzerinde ise çalışma yapılmamalıdır.

● Makaslı platformlarda çalışma sırasında arıza oluşması durumunda çalışmayı durdurup yetkili servisi arayınız kesinlikle bakım onarım ve müdahale etmeyiniz.

● İş bitiminde makinayı güvenli, yağmurdan etkilenmeyecek bir yere park ederek göz ile son kontrol yapılmalıdır. Makine şarja takılıp şarj işleminin başladığından emin olunmalıdır.

İstanbul Vinç sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitesinde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır.
close