Whatsapp
Call
Makaslı Platformlar  Header Image
Makaslı Patformlar
Makaslı Platformlar

Makaslı Platfromlar, insanları ve malzemeleri yukarı kaldırmak için kullanılan hareketli makinelerdir. Platform, makas benzeri bir şekilde hareket eden çapraz kirişler kullanılarak yukarı ve aşağı hareket eder. Makaslı platformlar, kaldırma mekanizması yalnızca dikey olarak hareket ettiğinden OSHA tarafından hava asansörleri yerine mobil destekli iskele çalışma platformları olarak sınıflandırılır.

 

Makaslı manliftler, tabela asma, tavan çalışması, aydınlatma kurulumları veya bakım görevleri de dahil olmak üzere yüksekte çalışma alanlarını içeren her türlü işte kullanılınabilinir. Ayrıca duvar örme, ağaç kesme veya elektrik hatları üzerinde çalışma gibi dış mekan projeleri için de kullanışlıdırlar.

 

Bu yazıda hedefimiz, size makaslı manliftlerin , kullanım alanları, en güvenli ve verimli nasıl kullanılcağından  ve ihtiyaçlarınıza en uygun manlift nasıl seçebileceğinizde dahil  olmak üzere makaslı platformların tüm ayrıntıları anlatılmak.

 

Bu yazıda neler bulabilirsiniz

Makaslı Platfromlar Maximum Ne Kadar Yükseğe Çıkabilir?

Makaslı Platfrom Ne İçin Kullanılır?

İşimize Uygun Makaslı Platform Nasıl Seçilir ?

Makaslı Platfrom Çeşitleri ?

Makaslı Platfrom ve Eklemli Platform farkları

Makaslı Platform Kullanmak İçin Sertifikaya İhtiyacınız Var mı?

Makaslı Kaldırma Güvenliği

Makaslı Platform Kiralamanız mı Gerekiyor?

makaslı kaldırma nedir ?

Makaslı Kaldırma Ne Kadar Yükseğe Çıkabilir?

Makaslı kaldırıcılar genellikle yerden 5.5m ila 28m  yüksekliğe ulaşabilen farklı boyutlarda gelir. Kompakt makaslı kaldırma modelleri daha hafiftir ancak daha az yük taşıyabilir; daha büyük modeller ise daha az manevra kabiliyetine ancak daha yüksek ağırlık kapasitesine sahiptir. Örneğin, 22 metre çalışma yüksekliğine sahip bir dizel makaslı platform, 750kg a kadar taşıyabilir.

 

Makaslı Kaldırma Ne İçin Kullanılır?

Şantiyelerden kapalı depolara ve film stüdyolarına kadar çeşitli çalışma ortamlarında yüksekte yapılan çalışmalarda Personel Yükseltici Platformlar Kullanılınır.

 

Makaslı Platform ne için kullanılır ?

Tavan Çalışmaları, Okullar, hastaneler, oteller, fabrikalar ve yüksek tavanlı diğer binalar, yüksekte yapılan çalışmalar için sıklıkla makaslı kaldırıcılar kullanır. Platformlarda güvenle çalışan personller tavan aydınlatmasını, kabloları ve havlandırma borularını kurmak veya değiştirmek için kullanabilirler. Tavanları veya yüksek duvarları boyamak, inşa etmek veya hasarları onarmak için de makaslı platformlar kullanabilirler.

 

Elektrik Hatlarının Döşenmesi

İyi bir stabiliteye ve güvenliğe sahip oldukları için makaslı platformlar genellikle elektrik hatlarının sabitlenmesi ve bakımı için mükemmel bir seçimdir. Personel Yükseltici Platformlar, çalışan personeli  ve aletleri onarım yapabilecekleri elektrik hatlarına kadar güvenle yükseltir.

Tabela Montajı

Makaslı platformlar, çalışanların iç ve dış mekan tabelalarını asmasına yardımcı olabilir. İnşaat şantiyeleri, bunları ilerideki iş konusunda yayaları uyaran bildirimler asmak için kullanabilir veya işletmeler bunları perakende mağaza tabelalarını asmak gibi ticari amaçlarla kullanabilir.

 

Bakım Onarımları

Makaslı platformlar, havada çalışma platformu gerektiren her türlü tamir veya bakım görevinde yardımcı olabilir. Sanayi fabrikalarında makaslı platformları büyük makineleri kontrol etmek için kullanabilir; Havalandırma teknisyenleri bunları boruları veya klima ünitelerini incelemek için kullanabilir; ve bakım çalışanları bunları tavandaki hasarları onarmak için kullanabilir.

 

Depolama

Depolar yüksekte yapılınabilecek her türlü görev için makaslı platformlardan yararlanır. Makaslı platformlar, paletlerin yüklenmesi ve boşaltılması ve ağır malların raflardan kaldırılması ve alınması da dahil olmak üzere envanter süreçlerini kolaylaştırmanın güvenli bir yolunu sunar. Makaslı platformlar aynı zamanda depodaki aydınlatma armatürlerini değiştirmek ve tabela asmak gibi diğer genel görevler için de kullanılabilir.

 

Film ve Reklam Çekimleri

Yaratıcı yapımlarda makaslı platformlardan  da yararlanılıyor. Örneğin medya veya film endüstrilerinde makaslı platformlar, fotoğrafçıların veya kameramanların bir olayı farklı bir açıdan yakalamasına yardımcı olabilir. Sanatçılar ayrıca yüksek duvar resimleri veya uzun heykeller gibi büyük projeler için desteğe ihtiyaç duyduklarında da bu ekipmanlardan  faydalanırlar . Bu ekipmanlar görsel olarakta hoş olduklarından çevrede kötü bir görüntü yaratmazlar.

 

 

 

İşe Uygun Makaslı Platform Nasıl Seçilir ?

Şantiyeniz için doğru makaslı platform, kaldırma kuvveti (hem platform yüksekliği hem de kaldırma kapasitesi), içinde bulunacağınız çalışma alanının türü ve ne tür bir görev gerçekleştireceğiniz gibi bir dizi faktöre bağlıdır. Makaslı Personel Yükseltici Platformu seçerken aşağıdakileri göz önünde bulundurun:

 

Çalışma yüksekliği: Öncelikle işinizin yükseklik gereksinimlerini göz önünde bulundurun. Genellikle 5.5m ila 28m arasında değişen makaslı platform yükseklikleri sayesinde, aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda seçeneğiniz vardır.

Platform genişliği: Daha sonra ihtiyacınız olacak platform boyutunu düşünün. Platformlar standart boyutlarda olmakla birlikte, genişletilmiş bir platform seçebilirsiniz. İşiniz daha büyük platformlar gerektiriyorsa yükleri dengede tutmak için hesaplamalarınızı buna göre ayarladığınızdan emin olun.

Ortam türü: Çalışma sahanızın ortamı ve zemin, manlift seçiminizi etkileyecektir. Örneğin iç mekanda çalışıyorsanız, emisyonu olmayan ve iz bırakmayan lastiklere sahip, elektrikle çalışan bir manlifte ihtiyacınız olabilir. Engebeli zeminde dış mekan kullanımı için makaslı kaldırıcıya ihtiyacınız varsa 4x4 modeli tercih edebilirsiniz.

Yük Kapasitesi: Bir diğer önemli husus da kaldırma kapasitesidir. Platformda çalışacak ve bulunacak personller ve ekipmanları ağılık olarak doğru hesaplanmalıdır.. Birden fazla  personelveya ağır yük taşımayı planlıyorsanız, ağır hizmet tipi makaslı platformlara bakmak isteyebilirsiniz.

İş Tipi: Son olarak gerçekleştirmeniz gereken görev türünü düşünün. Tavan işi daha yüksek bir kaldırma platformu gerektirebilirken,depo işi yükseklikten ziyade manevra kabiliyetine öncelik verebilir.

 

İstanbul Vinç sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitesinde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır.
close