Whatsapp
Call
Makaslı Platform Çeşitleri  Header Image
Makaslı Platform Çeşitleri
Makaslı Platform Çeşitleri

Makaslı Platform Çeşitleri

 

 

Makaslı platfromlar, işçilerin depolarda, şantiyelerde ve daha birçok yerde yüksek alanlara erişmesine olanak tanıyan temel ekipman parçalarıdır. Beş tip makaslı platform vardır: hidrolik, dizel, elektrikli, Arazi tipive pnömatik. Birçok makaslı platfrom benzer şekilde çalışsa da projeniz için doğru makaslı platformu seçmek çok önemlidir.

 

Makaslı kaldırma, çalışanların yükseklerde hassas görevleri yerine getirmesine yardımcı olmak için güvenli, sabit bir muhafaza ve yükselen bir platform sağlayan bir personel yükseltici platformdur. Makaslı Manliftler, personelleri ve yükleri yüksek alanlara kaldırmak için bir platformla donatılmış makinelerden oluşan bir tür inşaat asansörüdür. Makaslı paltfromlar farklı türde makaslı kaldırıcılar ve bomlu kaldırıcılar içerir; ancak aralarında önemli farklar vardır. Makaslı platform daha kısa bir yüksekliğe ulaşıp yalnızca yukarı ve aşağı hareket ederken, aynı anda birden fazla işçiyi kaldırabilir, bu da onu yüksekliğin sorun olmadığı projeler için daha mantıklı ve uygun fiyatlı bir seçenek haline getirir. Makaslı kaldırıcılar boyut, uygulama ve yakıt tipine göre değişir. İşte şantiyede görülen beş ana makaslı platfrom türü.

 

 

1.Hidrolik Makaslı Platformlar

 

2.Dizel Makaslı Platformlar

 

3.Elektrikli Makaslı Platformlar

 

4.Engebeli Arazi Makaslı Kaldırma Platformları

 

5.Pnömatik Makaslı Platformlar

 

 

1.Hidrolik Makaslı Platformlar

 

Hidrolik makaslı platformlar, mauel çalıştırılan veya motorla kullanılan hidrolik sistemlerle çalıştırılır. Makinedeki hidrolik yağın değişen basıncı, liftin çalıştırılmasına ve platformun yukarı ve aşağı hareket etmesine yardımcı olur. Hidrolik makaslı kaldırıcının kullanımı nispeten kolay olduğundan, kullanıcıların çok fazla eğitim almasına gerek yoktur, bu da kaldırma ihtiyaçlarınız olduğunda onu basit bir seçenek haline getirir.

 

Düşük sıcaklıklarda yağ daha viskoz hale geldiğinden, hidrolik makaslı kaldırıcıların soğuk havalarda çalışması çok daha yavaştır. Her ne kadar bu sorun daha yeni modellerde ele alınsa da, hidrolik makaslı platfromlar genellikle hız ve motor gücünün öncelikli olmadığı projeler için en uygunudur.

 

 

2.Dizel Makaslı Platformlar

 

 

Dizel makaslı platformlar şantiyelerde en sık kullanılan personel yükseltici platformlar arasında yer almaktadır. İmzalı çapraz destekli sistemleri, 18m yüksekliğe ulaşmalarına olanak tanırken, gelişmiş modellerin yüksekliği 33m’ye kadar çıkıyor.

 

Bu makaslı manliftler dizel yakıtla çalıştırıldığı için gürültülüdür ve çevreye duman yayar. Bu nedenle dış mekandaki inşaat sahaları veya havalandırmanın mevcut olduğu ve gürültünün dağılabileceği alanlar için ayrılmıştır. Ağır tasarımları aynı zamanda onlara daha büyük bir platfrom ve çalışma alanı sağlar.

 

3. Elektrikli Makaslı Platformlar 

 

Elektrikli makaslı platfromlar en çok kullanılan personel yükseltici platform çeşididir. Yakıt yakmaya alternatif olan Akülü makaslı platformlar, sessiz ve elektrikli bir tahrik mekanizmasına sahiptir. Elektrikli makaslı platformlar duman veya gürültü yaymadıkları için havalandırmanın çoğunlukla yetersiz olduğu iç mekanlar için daha temiz bir çözüm sunar. Bu makineler aynı zamanda dizel muadillerine göre daha az hacimlidir ve bu da onları daha küçük alanlar için ideal kılar.

 

4.Arazi Tipi Makaslı Platformlar 

 

Engebeli arazi makaslı platformları da özel olarak dış mekan arazileri için tasarlanmıştır. Yüksek ağırlık kapasitesi, ağır hizmet tipi lastikler ve düşme engelleyici ve durdurucular gibi ek güvenlik mekanizmalarıyla donatılmış olarak üretilir ve tasarlanırlar. Bu, onları düz olmayan yüzeylere ve eğimlere sahip çalışma sahaları ve sert havalarda meydana gelen projeler için ideal kılar. Makineler dizel, gaz, sıvı propan veya çift yakıtla çalıştırılır.   

 

5.Pnömatik Makaslı Platformlar 

 

Pnömatik makaslı platformlar, kaldırma mekanizması olarak hava basıncını kullanır. Geleneksel personel yükseltici platformlar ile  karşılaştırıldığında bu manlift tipleri, çevreye tehlikeli dumanlar veya yan ürünler yaymıyor, bu da onu karbon ayak izlerini en aza indirmek isteyen şirketler için daha sürdürülebilir bir seçenek haline getiriyor. Pnömatik makaslı kaldırma, platformu yükseltmek ve alçaltmak için atmosferik havayı vakumlar ve sıkıştırır. Yakıtları olmadığı için engebeli arazi veya dizel lift kadar güç sağlayamıyorlar ancak makineler kapalı tesisler dahil hemen hemen her ortamda kullanılabiliyor

 

İstanbul Vinç sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitesinde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır.
close