Whatsapp
Call
İkinci El Makaslı Platform Alım Rehberi  Header Image
İkinci El Makaslı Platform Alım Rehberi
İkinci El Makaslı Platform Alım Rehberi

Kullanılmış Makaslı Platform Alırken  Sormanız Gereken 4 Soru

 

Yeni bir makaslı platform satın almak veya uzun süre manlift kiralamak  maliyetli olabilir. Pandemiden kaynaklanan uzun tedarik sürecinide hesaba katınca bu birçok modelde bir sorun haline geldi. Kullanılmış bir makaslı platform satın almak, uzun süreli kiralamalardan veya satın almaktan daha uygun maliyetli bir alternatif haline geldi. Bu şekilde sadece paradan tasarruf etmekle kalmaz, aynı zamanda ihtiyaçlarınız için ideal olan bir manliftede sahip olmuş olacaksınız.

 

Düzgün bir şekilde bakımı yapılmış iyi bir makaslı platform aldığınızdan emin olmanıza yardımcı olması için satıcıya aşağıdaki 4 soruyu sorduğunuzdan emin olun

 

 

1. Makaslı Platformun Geçmiş Bakımları Var mı ?

 

Manlift kiralama firmalarından  kullanılmış bir makaslı platform satın almanın bir avantajı, manlift bakımının düzgün bir şekilde yapılıp yapılmadığını öğrenmenin oldukça kolay olmasıdır.

 

Bir ekipmanın bakımının nasıl yapıldığı sorulduğunda, satıcı size üç aylık ve yıllık denetimlerin yapıldığını söylemelidir. Buna ek olarak, kiralık tersaneler, şantiyelerdeyken asansörlerinin iyi durumda olduğundan emin olmak için her kiralamadan önce makinelerini denetleyecektir.

 

Çoğu şirket yıllarca hizmet kaydı sağlamaz, çünkü bazen yüzlerce sayfalık kaydı çekip çoğaltmak çok zaman alabilir. Bunun yerine, en güncel ekipman ayrıntıları için en son yıllık bakım listesini isteyin.

 

 

2. Makaslı Platformun Lastikleri Ne Durumda?

 

Lastiklerin değiştirilmesi pahalı olabilir. Lastiklerde bir miktar aşınma ve yıpranma iyi olsa da, lastiklerin durumunun bir sonucu olarak makaslı platform hareket halindeyken titremediğinden emin olun. Ayrıca yan duvarlarda düz noktalar, çatlaklar veya kabarcıklar gibi herhangi bir yapısal hasar olup olmadığını kontrol edin. 

 

 

3.    Makaslı Platformun Aküleri En Son Ne Zaman Değiştirildi ve Bakımları Nasıl Yapılıyor?

 

Akülerin birkaç yılda bir değiştirilmesi gerekir; ancak, uygun şekilde bakımı yapılan piller, düzenli olarak bakımı yapılmayan pillerden daha uzun süre dayanır.  Makaslı platform akülerinin bakımı şu şekilde yapılmalıdır:

- Şarjı bittikten sonra tamamen şarj edildiğinden emin olma

 -Akü sularının eklenmesi  Görünür atık,birikinti veya korozyonu izlemek ve temizlemek 

-Hidrometre okumalarının ölçülmesi ve saklanması 

-Tüm bağlantıların sıkı ve güvenli olduğunun elle kontrol edilmesi

 Satıcıdan size Akülerin fotoğraflarını göndermesini isteyin. Uygun şekilde bakımının yapılmadığının bir işareti olarak bozulmanın veya herhangi bir korozyon olup olmadığına bakın. Not: Piyasa değerinin altında fiyatlandırılmış bir ikinci el makaslı platform  satın alıyorsanız, muhtemelen aküleriniz değiştirmeniz ve ek onarım ve bakım işlemleri yapmanız gerekecektir.

 

 4.    Her Hangi Bir Yerinde Sızıntı Var mı? 

 

Makaslı platformlarda küçük sızıntılar veya "yağ kaçağı" alışılmadık bir durum değildir. Ancak, birikintiye neden olan tüm sızıntının nedeni araştırılmalıdır. Contalar, kontrol valfleri, silindirler, hidrolik hortumlar ve filtreler ve gevşek somunların tümü sızıntıya neden olabilir.Büyük sızıntılar pahalı ve tehlikeli olabilir. Örneğin, yağ sızıntıları aşırı ısınmaya neden olabilir, yağ tutuşabilir, daha büyük bir sorunun göstergesi olabilir ve maliyetli arıza sürelerine neden olabilir.Kullanılmış bir makaslı platforma baktığınızda, yukarıdaki soruların yanıtları, satın almadan önce bilinçli bir karar vermenize yardımcı olacaktır.

 

İstanbul Vinç sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitesinde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır.
close